Florbalisté VŠTE si přivezli pohár z utkání v Jindřichově Hradci

V úterý 3. května 2022 od 20:30 se ve sportovní hale v Jindřichově Hradci odehrálo pohárové utkání mezi vysokými školy VŠTE a VŠE FM. Po předchozím přátelském utkání se tyto dva týmy domluvily na uspořádání florbalového zápasu o trofej. Tým VŠTE Budweis Ducks zvítězil 4:1 a přivezl si domů pohár. 

Do utkání se zapojilo 18 hráčů z týmu VŠTE. Hráči se tak připravují na zápasy Univerzitní florbalové ligy, které se tým také účastní. O branky se postarali tito hráči:

0:1 Antonín Klenot
1:1 Ondřej Hájek (Vilém Kovač)
2:1 Vilém Kovač (Ondřej Hájek)
3:1 Fedor Tachajev (Lukáš Lhota)
4:1 Fedor Tachajev (Marek Würstl)

„Zápas sledovalo přibližně 60 fanoušků, kteří dokázali vykouzlit skvělou atmosféru. Rádi bychom si tento zápas příští rok zopakovali a udělali z toho tradici,“ říká Vilém Kovač, kapitán florbalového týmu Budweis Ducks. „My děkujeme celému týmu a také soupeři, díky kterému se celý souboj uskutečnil. Těšíme se příští rok na odvetu!“

Florbalový tým VŠTE se účastní celoroční Univerzitní florbalové ligy, která se stává základním článkem univerzitního florbalu. Univerzitní florbalová liga se hraje v kategoriích Muži a Ženy. Finálového turnaje se zúčastní nejlepší týmy v obou kategoriích. Vítěz získá titul Univerzitní Mistr ČR a získá právo na start na Světovém poháru 2022, který proběhne v červnu 2022 v Liberci.