Pitbulls Budweis VŠTE zabodovali v Zaměstnanecké lize

Fotbalový tým VŠTE si na své konto připsal jedno cenné vítězství už měsíc před začátkem univerzitní ligy. Zvítězil totiž v okresním kole stále populárnější fotbalové Zaměstnanecké ligy Deníku. To proběhlo v areálu Dynama na Složišti a mezi šesti týmy byli Pitbulls Budweis jednoznačně nejlepší. Je to skvělá vizitka týmu, který se po začátku akademického roku ještě rozšíří o studenty z prvních ročníků.

Univerzitní liga potom začíná 12. října, kdy ve čtvrtfinále naši fotbalisté doma přivítají pražskou VŠE. Tento zápas také ovlivní další starty. „Hráči jsou zkušenější, mají za sebou zápasy v univerzitní lize i na akademických hrách, a tak věříme, že klíčové čtvrtfinále zvládneme. Ale nečeká nás nic lehkého. Se soupeřem se utkáme poprvé a dle informací se prezentuje velmi dobrým fotbalem,“ říká manažer týmu Jaroslav Kollmann. „V návaznosti na úspěch v tomto utkání závisí počet utkání, v nejlepším případě by nás měli čekat tři soupeři, kdybychom se dostali až do finále Univerzitní fotbalové ligy.“

V plánu je také „univerzitní derby“ s Jihočeskou univerzitou, získání nových sponzorů a prodej volnočasového a tréninkového vybavení s logem týmu v e-shopu VŠTE. Hráči fotbalového týmu se také pravidelně účastní školních akcí, jako je například Den otevřených dveří, Charitativní běh nebo Den dětí.

Jak probíhala letní příprava a jaké jsou ambice týmu do nové sezony?
„Příprava na novou sezonu byla zcela individuální z důvodu toho, že každý člen týmu absolvoval svou letní přípravu ve svém týmu. V rámci příprav plánujeme tréninky s cílem zajistit větší sehranost univerzitního týmu a také zaměřit se na zlepšení koncovky. V každém zápasu chceme nechat na hřišti všechno a do sezony jdeme s neměnnými ambicemi – vyhrát,“ dodává Kollmann.

Fanděte týmu Pitbulls Budweis a sledujte rozpis zápasů na webu Univerzitní fotbalové ligy. Sledujte nás také na sociálních sítích.