Budweis Ducks ovládli první turnaj Univerzitní florbalové ligy

V pondělí 7. listopadu florbalisté Budweis Ducks úspěšně sehráli dva zápasy v rámci prvního turnaje podzimní části Univerzitní ligy. Turnaj se uskutečnil v Praze na Chodově ve sportovní hale Jedenáctka od dopoledních hodin.

První zápas hráli proti týmu Univerzity Karlovy Hradec Králové. „Vyhráli jsme 9:1, ale soupeř přijel asi 15 minut před zápasem, což se projevilo na jeho vstupu do zápasu, kdy v první minutě jsme vyhrávali už 3:0. Díky domu jsme dokázali ovládnout celý zbytek zápasu a drželi je zkrátka,“ popisuje kapitán týmu Vilém Kovač.

„Druhý zápas jsme hráli proti Univerzitě Hradec Králové, kteří přijeli ve větším počtu a byl to poměrně silnější kádr. První třetinu jsme hráli vyrovnaně (1:0), během druhé třetiny jsme odskočili na 5:0 a třetí třetinu jsme si pohlídali a zápas v klidu dohráli s výsledkem 7:1.“

Tým prošel menší transformací, kdy se rozšířil hlavně o prváky, kteří do hry přinesli rychlost a klid na hokejce. „Hlavní posilou bylo doplnění kluků, kteří hrajou za divizní tým Jindřichův Hradec, konkrétně Jakub Tejnor, Martin Novák a David Camrda. Společně s našimi superligovými hráči (Aleš Křepelka a Jan Procházka) vytvořili skvělou první formaci, která se stala hlavním tahounem týmu,“ doplňuje Kovač.

Následující turnaj tým čeká 30. 11. v Plzni, kdy bude hrát proti Lékařské fakultě Univerzity Karlovy a VŠCHT.