Fotbalový tým Pitbulls Budweis VŠTE

hledá další hráče

Chceš studovat a hrát fotbal? Fotbalový tým Pitbulls Budweis VŠTE dělá nábor pro nadcházející ročník Univerzitní fotbalové ligy. Ten se rozběhne až na jaře, takže ještě bude dost času na trénink. „K současnému modelu máme výhrady. Rádi bychom, aby se v základních skupinách hrálo víc zápasů tradičním systémem doma – venku,“ říká manažer týmu Jaroslav Kollmann.

Pokud se chceš přidat do týmu, neváhej a napiš na email kollmann@vste.cz.

Jaký bude nadcházející ročník Univerzitní fotbalové ligy? Už je jasný model soutěže?

Model soutěže zůstává stejný jako v loňské sezoně. Znamená to, že se v základních skupinách začne hrát až na jaře, v rámci letního semestru, na které naváže paly off s osmifinále. Ve druhé polovině roku, tedy v zimním semestru, je na programu čtvrtfinále, semifinále a finále. Souboj o třetí místo a vítěze se odehrává v rámci jednoho dne na jednom vybraném místě.

Už víte, s kým se VŠTE ve skupině utká?

To ještě není jasné. Předpokládám ale, že se potkáme s JČU, a jméno dalšího soupeře se dozvíme začátkem nového roku. Nejspíš to bude někdo z Prahy nebo z Plzně. Říkám upřímně, že k tomuto modelu máme výhrady. Rádi bychom, aby se v základních skupinách hrálo víc zápasů než třeba jen tři. To by znamenalo zavést tradiční systém doma – venku. Zatím k tomu není vůle, přestože třeba v Univerzitní hokejové lize to s úspěchem jde. Nedivil bych se, kdyby zájem studentů opadal, protože musejí čekat na zápasy až do jara, kdy je mohou čekat pouze tři zápasy. Když se jeden nepovede, tak už je téměř po nadějích postoupit a sezona končí.

Co s tím, jak to řešíte?

Chystáme nový nábor studentů, zvláště prvních ročníků do našeho univerzitního týmu, abychom mužstvo doplnili a zvýšili konkurenci na jednotlivých postech. Sezona začne na přelomu března a dubna a potrvá do konce května, když uspějeme ještě o měsíc déle. Na přelomu září a října začíná play off a liga vrcholí v listopadu. Hráči budou chodit na předzápasové tréninky, aby se mezi sebou lépe poznali a školní mužstvo vzali za své. Atmosféra v něm je skvělá. V dané chvíli se asi víc dělat nedá.

Co očekávat od nového ročníku?

Bezesporu lepší výsledky než vloni, kdy se projevila absence tréninků i zraněných klíčových hráčů. Sice jsme se štěstím porazili Západočeskou univerzitu, ale to bylo vše. Odehráli jsme mizerné utkání s Českou zemědělskou univerzitou, kde jsme si mysleli, že to půjde samo, ale soupeř nám dal lekci z produktivity.

S jakými ambicemi tedy půjdete do soutěže?

V minulém ročníku jsem očekával, že se dostaneme minimálně do semifinále, což se nám hrubě nepodařilo. Letos tedy budou ambice skromnější. Půjdeme zápas od zápasu a uvidíme. Určitě bychom chtěli o ligu zbudit zájem i na škole, mezi studenty, abychom a zápasy dostali více diváků. Hráčská základna zvláště velkých vysokých škol je s námi nesrovnatelná a konkurence je vysoká. Už postup ze základní skupiny by byl úspěchem. Rádi bychom se ale probojovali na České akademické hry, kam vede cesta přes výhru základní skupiny anebo z následné kvalifikace.

 

Jak skládáte mužstvo? O koho se budete opírat?

Základem je loňský kádr, ale uvidíme, co bude na jaře, i to je důvod, proč bych změnil herní model Univerzitní fotbalové ligy. Základní jádro týmu tvoří hráči z divize a krajského přeboru. Ať už je to Martin Červenec, Pavel Cepák, Patrik Fical, David Pravda a další super hráči. Hodně očekávám návrat Patrika Kořistky po zranění, ale zase na druhou stranu ztrácíme na dlouhou dobu oporu zadních řad Michala Máchu.

Hledáte i nováčky mezi novými studenty VŠTE?

Snažím se o to. První příležitost byla na nedávném Sportovním dni na VŠTE, další možnosti budou. Dveře má otevřeny každý student, který aktivně hraje fotbal – kdykoliv mne může kontaktovat na Katedře managementu Ústavu podnikové strategie.

 

Už máte jasno kde budete hrát své domácí zápasy?

Dosud jsme je hráli Na Složišti v tréninkovém centru Dynama a věřím, že tomu díky úzké spolupráci bude i nadále. I když netajím, že třeba derby s JČU by slušel městský stadion na Střeleckém ostrově. Ale vše záleží na domluvě, aby tomu byly nakloněny všechny zainteresované strany.

 

Jaké má vůbec sport místo na VŠTE?

Sport je obecně přirozenou součástí života na VŠTE. Především pak lední hokej, fotbal, florbal, je tu i Šachová akademie. Sport ke studie ve své podstatě patří. Pomáhá stmelit kolektiv, najít si nové kamarády a trochu vypnout v rámci studia nebo práce. Dobrá kondice vede k lepším studijním nebo pracovním výsledkům. A jak sami sportovci vědí, tak bez píle a snahy nelze dosáhnout žádných dobrých sportovních i studijních výsledků.

 

Jaká je podpora vedení školy?

Jedním slovem značná. Pak už jen záleží na studentech, jak toho využijí v rámci mužstev, startujících v univerzitních soutěžích nebo Studentské unie. Za nás řeknu, že když fotbal bude mít úspěchy, tak podpora může být větší.