Tomáš Švejda získal akademický titul mistra ČR!

Katedra tělesné výchovy Lékařské fakulty v Plzni hostila v termínu od 16. do 17. listopadu Akademické mistrovství České republiky 2023 v badmintonu. Na šampionátu se představil i Tomáš Švejda, který reprezentoval VŠTE.

Tomáš startoval ve čtyřhře mužů s Vítem Kulíškem (ČZU Praha). Čtvrteční vstup do turnaje zvládli bez problémů. Po prvním volném kole porazili dvojici Matěj Ehm (UP Olomouc) / Michal Grund (VUT Brno) ve dvou jednoznačných setech 21:10 a 21:11.

V semifinále, které se konalo v pátek dopoledne, se utkali s dvojicí Václav Palán (UK Praha) / Adam Šulc (ČVUT Praha). Přes menší zaváhání ve druhém setu udrželi kluci zápas pod kontrolou a vyhráli 2:0 na sety (21:14 a 21:19).

Krátce po vítězství v semifinále přešli rovnou k finálovému zápasu. V souboji o akademický titul je čekali studenti brněnských univerzit Jiří Derka (VUT Brno) a Adam Ehm (MU Brno). Zápas začali lépe jejich soupeři, kteří se hned od začátku prosazovali rychlou přímou hrou. Tomáš s Vítkem po trochu svázaném výkonu ztratili úvodní sadu v koncovce 21:23. Klukům se přesto podařilo zachovat klidnou hlavu a přizpůsobit hru taktickému plánu, který vedl k zisku bodů. Dokázali změnit tempo a v rozhodujících momentech měli postupně větší jistotu. Nadcházející dvě sady vyhráli 21:15 a 21:17, čímž si zajistili svůj první společný titul Akademických mistrů České republiky.

Tomášovi i jeho spoluhráči Vítkovi k akademického titulu blahopřejeme!

Výsledkový portál:

https://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament/draw?id=0648CB05-3C6E-4E69-BE03-59EB13E103B9&draw=3

 

Tomáš Švejda je student podpořený z projektu UNIS pod záštitou VICTORIA VSC.